Ізраїль зміцнює кордон із Ліваном на випадок ескалації з "Хезболлою"

Напруженість між Ізраїлем та “Хезболлою” на межі повномасштабної війни

Учорашній авіаудар Ізраїлю за допомогою дрону поблизу столиці Лівану, Бейрута, призвів до загибелі заступника глави ХАМАС Салеха аль-Арурі та інших командирів, що підвищує ймовірність наростання напруженості та ризику повномасштабного конфлікту між Ізраїлем та “Хезболлою”, зауважують експерти.

Експерти попереджають про високий ризик повномасштабної війни між Ізраїлем та “Хезболлою”

Майкл Горовиц, експерт із військових питань з аналітичного центру Le Beck International, висловлює погляд, що існує висока ймовірність виникнення війни. З іншого боку, Еміль Хокаем, фахівець з Близького Сходу від Міжнародного інституту стратегічних досліджень, попереджає про “важкі та жахливі часи” у майбутньому.

Хокаем наголошує, що поточна ситуація є набагато складнішою та небезпечнішою через протистояння із “Хезболлою”, організацією, яка має значно більший та досвідченіший арсенал порівняно із ХАМАС, та готовність до стратегічних військових дій. Він ставить під сумнів легкість операції проти такої сильної та випробуваної в боях організації.

Лідер “Хезболли” Хасан Насралла вже висловив загрозу, зауважуючи, що “цей злочин не залишиться без відповіді та покарання”. Також відзначається, що державний секретар США Блінкен скасував свій запланований візит до Ізраїлю з міркувань безпеки, що підкреслює серйозність загострення ситуації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *